İngiltere'de milyarder sayısının 2025'te düştüğü açıklandı. The Sunday Times gazetesi, yıllık "Zenginler Listesi"ni yayımlarken, bu düşüşün listenin 1989'daki başlangıcından bu yana en büyük gerileme olduğunu belirtti.
85 yaşındaki iş insanı Gopi Hinduja ve ailesi, 35 milyar sterlinlik (46,5 milyar dolar) servetleriyle dördüncü kez listenin zirvesinde yer aldı.
Futbol takımı Newcastle'ın kısmi sahipleri David ve Simon Reuben ile ailesi, 26,87 milyar sterlinle ikinci sırada yer alırken, iş insanı Leonard Blavatnik 25,73 milyar sterlinle üçüncü oldu.
Listede 156 milyarder yer alırken, bu sayı 2024'te 165 idi. 2025'teki düşüş, son yıllardaki düşüş eğiliminin devamı niteliğinde.
ABD Başkanı Donald Trump'ın taretif politikalarıyla belirlenen dönemde yaşanan borsa dalgalanmaları, halka açık şirketlere yatırım yapan bazı kişilerin net servetlerinin önemli ölçüde azalmasına yol açtı.
< 16.05.2025 diğer haberleri için tıklayınız.