Kuruluştan konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Orka Holding markası olan D’S Damat, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdırmayı başardı. D’S Damat, İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 araştırmasına ilk kez giriş yaparak 248 milyon 666 bin TL üretimden satışları ile 483.sırada yer aldı.
Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, gerek altyapı gerekse insan kaynağına çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunda elde ettiğimiz yükseliş, bunun bir göstergesi. Hedefimiz beş yılda dünyada en çok konuşulan beş markadan biri olmak” dedi.
Moda perakendesinin lider şirketlerinden Orka Holding’in markası olan D’S Damat / Orpa A.Ş., Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdırmayı başardı. D’S Damat/Orpa A.Ş., gerek yurt içi gerekse yurt dışında son yıllarda sergilediği başarı ile İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 araştırmasına ilk kez giriş yaptı. D’S Damat/Orpa A.Ş., 248 milyon 666 bin TL üretimden satışı ile listede 483.sırada yer aldı. D'S Damat, araştırmanın 2015 yılı döneminde 118 basamak birden yükselerek 223,67 milyon TL üretimden satışı ile ikinci basamakta yer almıştı.
Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, son yıllarda gerek altyapı gerekse insan kaynağına çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında elde ettikleri yükselişin bunun bir göstergesi. Hedefimiz; beş yılda dünyada en çok konuşulan beş markadan biri olmak” dedi.
Markalı ürün ihracatı kilogram başına 100 doları geçti
D’S Damat markasının sahibi Orka Holding, erkek hazır giyim sektörüne Damat markasıyla 1986 yılında adım attı. Yüzde 100 Türk sermayesi ile kurduğu Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile lüksü satın alınabilir fiyatlarla sunan ve modayı yaşam biçimine dönüştüren Orka Holding, 2012 yılında Investcorp ile hayata geçirdiği ortaklık anlaşması ilee global holding yapısına kavuştu. Global yolculuğunu etkin bir şekilde sürdüren Orka Holding, mağazaları ve satış noktaları ile dünyanın 70’i aşkın ülkesinde yer alıyor. Leke tutmayan gömleklerden sihirli kalıplara kadar hazır giyim sektöründe pek çok ilke imza atan holding, Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirdiği ürünleri ile müşterilerini daha zayıf ve daha uzun boylu gösterebilme başarısı gösterdi. Moda endüstrisinde perakende mühendisliği yaparak tüm operasyonlarını titizlikle yürüten holdingin, tüm bu çabalar sonucu markalı ürün ihracatı Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkarak kilogram başına 100-110 dolara kadar ulaştı.
Bu yıl yüzde 30 büyüme hedefi
Alanında uzman bir kadro ile yoluna emin adımlarla ilerleyen şirket, geçen yıl yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi. Cirosu 500 milyon TL’ye ulaşan Orka Holding’in 2017 yılı sonunda büyüme hedefi ise yüzde 30 olarak belirlendi. Orka Holding, yıl sonunda 650 milyon TL, yurt dışında ise yüzde 80 büyüme ile 50 milyon dolar ciro hedefliyor. HHalen yurt dışında 100, yurt içinde ise 200 mağazası bulunan Orka Holding, bu yıl sonunda yurt dışında 160 mağazaya, yurt içinde de 220 mağazaya ulaşmayı planlıyor. Giresun’da Avrupa’nın teknoloji anlamında en iyi üretim tesislerinden birine sahip olan Orka Holding’in bu yıl yapacağı toplam yatırım tutarının 25 milyon TL olması planlanıyor.
İtalya’da dokuz kentte dokuz mağaza açtı
Son dönemde yurt dışında açtığı mağazalarla adından söz ettiren şirket, dünya modasının kalbinin attığı İtalya’daki Milano, Piacenza, Parma, Genova, Rimini, Sassari, Varese, Messina ve Cagliari kentlerinde dokuz mağaza açma başarısı gösterdi. Şirketin bu yıl yurt dışında hedefleri arasında; Roma ve Floransa gibi marka kentlere de girerek İtalya’da mağaza sayısını 18’e çıkarmak, Almanya ve Benelüks ülkelerinde 15 satış noktasını geçmek bulunuyor. Şirket ayrıca bu yıl Paris’te bir, Madrid’de ve Güney Afrika’da birer flag ship mağaza ve Polonya’da dört mağaza açmayı, Romanya’daki mağaza sayısını 14’e, Rusya’dakki mağazalarını ise 25’e çıkarmayı hedefliyor. Güney Amerika’da 12 ülke için distribütörlük vererek Arjantin, Şili, Meksika gibi çok önemli pazarlara açılacak olan şirket, komşu coğrafyada Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Ermenistan’dan sonra Özbekistan’da da mağazalar açacak. Yine Katar’da ilk mağazasını açan şirket, Birleşik Arap Emirlikleri’nde satış noktalarını 8’e ulaştıracak. İsrail’de sene sonuna kadar beş mağaza, geçen yıl ilk kez giriş yapılan Avustralya’da da ikinci mağaza açılması planlıyor. Orka Holding’in Yeni Zelanda da ise mevcut satış noktalarını artırma planları bulunuyor.
< 05.06.2017 diğer haberleri için tıklayınız.