Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
VakıfBank Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Banka’nın Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
VakıfBank bünyesinde 27 yılı aşkın süredir çeşitli kademelerde görev yapan Abdi Serdar Üstünsalih, Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
1963 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğan Üstünsalih, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümlerinde yüksek lisans yapan Üstünsalih, bankacılık kariyerine 1991 yılında VakıfBank’ta programcı olarak başladı. Üstünsalih, Banka’nın çeşitli şube ve birimlerinde müdür olarak görev yaptıktan sonra, EBİS, Bireysel Bankacılık, Bankacılık Operasyonları, Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme Başkanlığı birimlerinde başkanlık yaptı.
Halen Güneş Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıf Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, VakıfBank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı Denetçiliği görevlerini sürdüren Üstünsalih, birçok vakıf ve dernekte de görev almıştır. Abdi Serdar Üstünsalih, evli ve iki çocuk babasıdır.
VakıfBank hakkında
Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 953 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, vakıf kültüründen aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli yöneterek çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye’nin tasarruf düzeyinin gelişim sürecine katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticarretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca yurt dışında iki bankada da iştiraki bulunmaktadır.
< 06.08.2018 diğer haberleri için tıklayınız.