Kayseri'nin ilk bisküvi fabrikası Oylum, son birkaç yılda yaptığı ve toplamda 10 milyon TL’yi bulan yatırımlarla, altyapı ve makine-ekipman gücünü artırdı. Yurt genelinde ulusal ve yerel marketlerde 30 bin noktada yer alan firma, bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyor. 2020 yılını 120 milyon TL’nin üzerinde ciro ve 4 milyon dolara yakın ihracat rakamıyla kapatan marka, orta vadede ise satışlarının yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor.
Oylum, bisküviden gofrete, kremalı ürünlerden, marşmelovlu ürünlere ve krakerden çikolata kaplamalı ürünlere kadar geniş bir ürün gamına sahip. Şirketin son yıllarda yaptığı yatırımlarla hem altyapısını hem de makine ekipmanını uluslararası standartlara çıkardıklarını söyleyen Oylum Grup CEO’su Yener Büyüknalbant, “Tüm bu yatırımlar için son yıllarda 10 milyon TL üzerinde harcama yaptık. Bu sene içerisinde bisküvi üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni ürün gruplarıyla alakalı çalışmalarımız olgunlaştığında yeni yatırım haritamızı da netleştireceğiz” diyor.
Güney Amerika ve Uzakdoğu’da pazar arıyor
Yurtiçinde çok sayıda zincir markette ve çoğu ilin yerel marketlerinde ürünlerini tüketicilere sunan Oylum, şu anda 30 bin noktadaki ürün varlığını 50 bine çıkarmayı ve tüm ulusal market zincirlerinde yer almayı hedefliyor. Üretimin yaklaşık üçte birini ihraç ettiklerini ve dış pazarda çeşitliliğe önem verdiklerini kaydeden Büyüknalbant, Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, İsrail başta olmak üzere birçok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesine ihracat yaptıklarını ve son dönemde de Güney Amerika ve Uzak Doğu pazarında yeni bağlantılar üzerine çalıştıklarını söylüyor.
< 12.03.2021 diğer haberleri için tıklayınız.