Dünya internet sitesinde yayınlanan habere göre; Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek, İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa Fabrikaları ile bulunduğu bölgenin sosyoekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Marka bu yıl, İtibar Akademisi tarafından düzenlenen araştırmada süt sektörünün en itibarlı markası seçildi.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, 1970’li yılların başında Selçuk Yaşar’ın temellerini attığı “toplumsal katkı modeli” izinde, Pınar Süt’ün oluşturduğu ekosistemin, Türkiye için önemli bir sürdürülebilirlik örneği olduğunu söylüyor. Bu modeli şöyle anlatıyor İdil Yiğitbaşı:
Sürdürülebilir süt hayvancılığı
“Pınar Süt, bugün İzmir’in sahip olduğu ‘Sütün Başkenti’ sıfatına ve Ege Bölgesi’nin sütçülük alanındaki kalkınmasında merkezde yer alıyor. İzmir’den sonra gelen Eskişehir ve Şanlıurfa yatırımlarımız ise Anadolu’nun ve hatta Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal gelişiminde önemli rol oynuyor. Pınar Süt olarak, bulunduğumuz bölgelerdeki süt üretimine canlılık kazandırırken, aynı zamanda et ve yem ticaretinin gelişimine de katkı sağlıyoruz. Böylece, süt hayvancılığının sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine destek olurken; bölge halkı için de birçok alanda istihdam sağlıyoruz.
24 ilden süt alımı
“Gıda güvenliği, kalite, hayvan sağlığı ve beslenmedeki uzmanlığımızın yanı sıra inovasyon ve yenilikçiliğe verdiğimiz önem sayesinde 49 yıldır sektörün dinamiklerini ayakta tutuyor; üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ile birlikte 500 bin kişilik bir ekosistem yaratıyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinde 24 ilden süt alımı yapıyoruz. Bu sayede süt üretimi dışında yem, yem dışı çiftlik ticareti, et üretimi gibi alanları da besliyoruz.”
Genç çiftçi projesi
“Sütün verimliliğinin, kalitesinin artması için Pınar Süt’ün kurulduğu ilk günden bu yana düzenlediğimiz çiftçi eğitimlerimizi 9 yıldır Pınar Enstitüsü çatısı altında, ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesi ile devam ettiriyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar, 14 farklı ilde 8 binin üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Birleşmiş Milletler’in 2019-2028 yılları arasını “Aile Çiftçiliğinin Geliştirilmesi ve Genişletilmesi Dönemi” olarak ilan etmesinden yola çıkarak Genç Çiftçi projesini başlattık. Ayrıca beslenme bilincinin küçük yaşta oluşturulması ve sağlıklı bireyler yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde “Eğlenerek Hareket Edelim Sağlıklı Beslenelim” projesini başlattık. Proje kapsamında 2016 yılından bu yana 15 ilde 475 öğretmen aracılığıyla 22.128 çocuğa ulaştık. Dijitalleşen dünyaya uyum sağlayarak geliştirdiğimiz mobil uygulamamız ‘’Süt Uzmanı’’nda süt çiftçilerimizin bilgi birikimlerini arttırarak hayvancılıkta doğru uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlıyoruz. Kaliteli ham madde tedariğine yönelik 110 çiftlikle sözleşmeli olarak çalışıyoruz ve ürdürülebilir ve güçlü ilişkiler içinde bulunduğumuz 20 bini aşkın üreticimizi destekliyoruz.”
< 25.08.2022 diğer haberleri için tıklayınız.