Nasıl Bir Ekonomi (NBE) gazetesinde yayınlanan habere göre; Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, gıda mağazacılığı alanında hizmet veren Aslı markasını yeni konsepti, menüsü ve logosu ile müşterileri ile buluşturduklarını söyledi. Demir, yeni yüzüyle kapılarını aralayan Aslı’nın klasikleşmiş tatlarının yanı sıra Türk ve dünya mutfağından özel lezzetler, tatlılar ve kahve seçeneklerini tüketicilere sunduklarını aktardı.
Aslı, yeni konseptiyle tüketicilerle buluşuyor
Eksun ve Aslı markalarıyla gıda ve yeme-içme sektörlerinde yükselen bir ivmeyle faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Demir, “Son olarak Sinangil, Gluten Yok alt markalarıyla perakende ve ev dışı tüketim kanallarına yönelik ürünler sunuyoruz. Bu yıl Sinangil’in 60’ıncı yılını da kutluyoruz. Gluten Yok hem glüten hassasiyeti olanlar hem de glütensiz beslenmeyi tercih edenler için lezzetli ürünler sunuyor” dedi. Aslı markasının Ar-Ge ve ürün geliştirme faaliyetleriyle Türkiye’de kendi alanında öncü olduğunu dile getiren Demir, 36’sı franchise olmak üzere 41 şubeyle hizmet verdiklerini açıkaldı. İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin metrekarelik kapalı alanda üretim gerçekleştirdiklerini söyleyen Demir, “Yenilenen konseptiyle hizmet veren markamız, börek çeşitleri başta olmak üzere, şerbetli tatlılar, mantı, zeytinyağlılar, kek, sokak simitleri, kurabiye ve sütlü tatlılar gibi geleneksel Türk lezzetlerinden dünya lezzetlerine uzanan geniş bir yelpazede 300’den fazla ürün üretiyor” diye konuştu.
Geçen yıl cironun yüzde 153 artışla 3,9 milyar TL’nin üzerine çıktığını, net kârın ise 224 milyon TL’ye ulaştığını aktaran Demir, FAVÖK marjlarının ise yüzde 12,3 olduğunu kaydetti. 30’dan fazla ülkeye un ihracatı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Demir, rakiplerinden 200’ü aşkın ürün çeşidi ve satış sonrası destek ile ayrıştıklarını vurguladı.
< 14.04.2023 diğer haberleri için tıklayınız.