Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye’de ilklerin sahibi Markafoni.com, 2015 yılında 7.7 milyon üyeye ulaşırken sırasıyla en çokkadın ayakkabısı, erkek tişörtü ve parfüm satışı gerçekleştirdi. Markafoni.com CEO’su İlker Baydar, ülke olarak e-ticaret alışverişini tamamen benimsediğimizi belirterek, Ayakkabı, tişört gibi fiziki olarak görmeden, dokunmadan alınmayacağına inanılan ürünlerin artık internette en çok satılan ürünler haline geldiğini söyledi.
Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş sitesi olarak yola çıkan Markafoni, ülkemizdeki perakende deneyimini zenginleştirmek için 2015 yılı sonundan itibaren fiziksel mağazalarıyla tüketicileri buluşturmuştu. 2015 satışları ile ilgili değerlendirme yapan Markafoni CEO’su İlker Baydar, 7.7 milyon üyeye ulaştıklarını aktararak şunları söyledi, “E-ticaret, tüketiciye sayısız olanaklar sağlıyor. Bunun bir nedeni de bizlerin yaratıcı ve tüketici odaklı yenilikler sunmamız. Örneğin 2015’te her ay ortalama 610 kampanya yürütmüşüz. Bu tüm yıl için 7 binin üzerinde kampanya anlamına geliyor.Bu çeşitlilik ve zenginlik sayesinde aylık ziyaretçi sayımız 22 milyona dayandı. İşbirliği yaptığımız markalar ise 4 bine yaklaştı” dedi. Yine 2015 yılında sırasıyla en çok kadın ayakkabısı, erkek tişörtü ve parfüm satışı gerçekleştirdiklerini aktaran Baydar, “Yüzde 70'i kadın ayakkabısı olmak üzere 1 milyon çift ayakkabı satmışız. Burada önemli olan nokta şu. E-ticarette önemli bir eşik çoktan aşılmış durumda. Ayakkabı, tişört gibi fiziki olarak görmeden, dokunmadan alınmayacağına inanılan ürünlerin artık internette en çok satılan ürünler haline geldi” dedi.
2016 yılında mağaza yatırımlarımız ile müşteri deneyimini artırmaya devam edeceğiz
Hem e-ticareti hem de geleneksel perakendeciliği geliştirdiklerini söyleyen Baydar sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 sonunda açmaya başladığımız mağazalarımızla müşterilerimiz artık mağazaya gelip online sipariş verebiliyor, internetten verdiği siparişlerinni teslim alıp, iadelerini yapabiliyor. Dijital mecralardaki liderliğimizi koruyarak 2016 yılında müşterilerimize bu ayrıcalıkları daha fazla noktada sunmak için mağazalaşma yatırımlarımızı sürdüreceğiz."
Markafoni Grubu Hakkında:
Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü Markafoni.com, dünyaca ünlü parfüm ve kozmetik markalarını aynı çatı altında toplayan MissPera.com, Türkiye’nin en büyük online ayakkabı mağazası Zizigo.com gibi markaları bünyesinde bulunduran Markafoni Grubu pek çok kategorideki seçkin markaya ev sahipliği yapmaktadır. Markafoni Grubu'nun tamamı, 2014 yılındaki satın almayla Naspers Grubu'nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine dahil oldu. Online e-ticaret platformlarının yanı sıra ücretli TV ve ilgili teknolojiler ile basılı medyası da bulunan Naspers 130’dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir.
< 29.02.2016 diğer haberleri için tıklayınız.