Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'de kurumsal yönetim kültürünün geliştirmek ve konu hakkında paydaşları bilgilendirmek için Koç Üniversitesi tarafından Heidrick&Struggles ve Siemens işbirliğiyle kurulan Koç Üniversitesi Yönetim Forumu, Bahar Konferansı 2016 24 Mayıs 2016 tarihinde Divan İstanbul Otel'de gerçekleştirildi.
Kurumsal Yönetim konusunda uzmanlaşmış söz sahibi liderlerle Türkiye'de faaliyet gösteren başarılı aile şirketlerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan yaparken, Koç Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Birgül Arslan ise 'Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Şirket Değeri' adlı bir konuşma gerçekleştirdi.
Konferansta Koç Universitesi Kurumsal Yönetim Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yönettiği 'Kurumsal Yönetimin Aile Şirketlerine Kazandırdıkları' adlı panelde, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Arat, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, Family Business Governance LLP ve TEİD Genel Sekreteri Tayfun Zaman, Koç Üniversitesi Yrd. Doc. Birgül Arslan söz aldı. Konferansın kapanış konuşmasını ise TKYD Başkanı Haluk Alacaklıoğlu yaptı.
Açılışta konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, panelde kurumsal yönetime ilişkin başarılı uygulamaların paylaşıldığını belirterek şunları söyledi:
"Kurumsal yönetimi başarılı bir şekilde şirketlerinde uygulamış olan Kurumsal Yönetim Forumu panelistlerimizin bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaşacak olması eminim ki, katma değeri yüksek tartışmalar sonuçlar doğuracak ve hepimizi bu anlamda besleyecektir. Koç Üniversitesi olarak bu bağlamda sağlayacağımız en büyük katkı, Türkiye'ye göre özgünleştirilmiş olan Kurumsal Yönetim kavramının, eğitimin bir parçası haline gelmesinin sağlanmasıdır."
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğann Yalçındağ ise, "Aile şirketleri dünya ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Dünya gayri safi milli hasılasının %60 ile %70 arasında değişen bir oranda aile şirketlerinden geldiğini, Türkiye'de yerleşik firmaların %95'inin de Aile Şirketi olduğunu düşünürsek, Aile Şirketlerinin kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilmeleri gerek kendi performansları ve sürdürülebilirliği gerekse de ülke ekonomisine katkıları açısından son derece önemli " diye konuştu
< 25.05.2016 diğer haberleri için tıklayınız.