Matriksdata Logo

Matriksdata Banner

Danimarkalı ECCO Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 35 mağazaya ulaşmayı planlıyor- Basın Açıklaması

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

İlk iki mono-brand mağazasını geçtiğimiz yıl mart ayında İstanbul’da açan ECCO, planladığı gibi 5 mağaza ile Türkiye pazarına başarılı bir giriş yaptı. Danimarkalı ECCO Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 35 mağazaya ulaşmayı planlarken sermayesini de iki katına çıkararak Türkiye pazarına güvenle baktığının işaretlerini verdi.
ECCO Türkiye Genel Müdürü Deniz Necati Erda konuyla ilgili olarak şunları söyledi : "Türkiye'nin büyük bir potansiyel pazar olduğunu düşüncemizde en ufak bir değişiklik yok.

ECCO İstanbul Marmara Forum’da, ECCO Forum İstanbul mağazasında, premium mağaza konseptindeki ECCO Mall of İstanbul’da, Özdilek Park’ta ve Çekmeköy Metro Garden’daki ECCO mağazalarımızda tüketicilerimizle buluşuyoruz. Önümüzdeki

mız daha da hızlanacaktır ve bu yatırımlar Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Şu anda vergi artışından kaynaklanan fiyat ayarlamaları stoklardan karşılandığı için raftaki ürünlerimize yansıtmadık. Ancak önümüzdeki bahar ve yaz koleksiyonumuzda vergi artışının etkilerini fiyatlarda kaçınılmaz olarak göreceğiz. Türkiye olarak özelikle İstanbul gibi merkezlerimizde AVM’lerimiz ve moda günleri etkinlikleriyle çevre ülkeler için alışverişte bir cazibe merkezi olmayı devam ettirmeliyiz. Örneğin bir İranlı turist uluslararası tüm markaları uygun fiyatlarla İstanbul’da bir arada bulabilirse ülkemize geliyor ve konaklamasından yeme içmesine kadar birçok alanda döviz bırakıyor. Ama bu fiyatlar aşırı vergilerle rekabetçi olmaktan çıkarsa İstanbul alışverişte cazibesini kaybediyor ve alışveriş tercihleri kısa sürede Dubai gibi merkezlerle yer değiştiriyor. ”
Tüm bu sorunların aşılabileceğini ifade eden Deniz Necati Erda “Bir süre önce 5 milyon 200 bin TL olan sermayemizi 5 milyon TL dahha artırma kararı aldık. Bu da Türkiye’ye ne kadar güvendiğimizin rakamsal ispatı ” dedi. Deniz Necati Erda konuşmasında Türkiye’de ayakkabı sektöründe var olan ve merdiven altı diye tabir edilen, sağlıksız üretimlere de değinerek “Sektörde bir regülasyon düzenleme yaparken aynı zamanda yerli üretim koşullarının da iyileştirilmesi büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Danimarkalı ECCO Yılda 21 Milyon Ayakkabı Satan Bir Dünya Devi
ECCO, dünyada tabakhane, fabrika ve mağazalarıyla her aşamasını kendisi kuran ve yöneten az sayıdaki büyük ayakkabı üreticilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Genel Merkezi Danimarka’da bulunan ECCO, bir aile şirketi ve halen Kasprzak Toosbuy ailesinin yönetiminde faaliyetlerini sürdürüyor. Yılda dünya çapında 21 milyon çiftten fazla ayakkabı satan ECCO, Türkiye pazarına ayrı bir önem veriyor. ECCO, dünyada ayakkabı üretiminin her aşamasına sahip olan ve kontrol eden tek ayakkabı firması olarak diğerlerinden farklılaşıyor. ECCO üstün kalitesi ve yenilikçi teknnolojisiyle gurur duyuyor ve bu kalitenin müşteriye yansıması için çaba harcıyor. ECCO markası dünyanın her yerinde stil ve rahatlığı temsil ediyor ve başarısını “ayakkabı ayağı takip etmeli” sloganıyla tanımlıyor. ECCO başarılı üretimini,“ayağın ayakkabıyı şekillendirmesindense, ayakkabı ayağı tamamlamalı” felsefesiyle sürdürüyor. 1963 yılında Danimarka’da kurulan ve 2013 yılında 50. yılını kutlayan ECCO, dünya çapında sahip olduğu 5 üretim tesisi ve 1.200’den fazla mono-brand satış mağazası, 15.000’inüzerinde satış noktası ile dünyanın ikinci en büyük ayakkabı üreticisi konumunda bulunuyor. ECCO’nun 2014 yılında elde ettiği 1.2 milyar Euro ciro, rakamıyla kendi alanında bir dünya devi. Danimarkalı ECCO, tüm dünyada mağaza sayısını 2,989’a yükseltmiş ve böylece satış noktalarının sayısını 90 ülkede 15,000 rakamına taşımayı başarmış bir dünya markası.
ECCO Hakkında
Karl Toosbuy’ın Danimarka'da şirketi kurduğu 1963’den bu yana 350 milyon çiftten fazla ECCO ayakkabısı yeryüzünde yürüdü. EECCO, deri üretiminden kendi fabrikalarında üretim yoluyla mağazalara uzanan üretim sürecindeki her aşamayı kendisi yöneten dünyadaki sayılı ayakkabı üreticisinden biridir. ECCO’nun İskandinav tasarım felsefesi, "ayakkabı ayağı takip etmeli" sloganıyla şirkete rehberlik ediyor. ECCO, yüksek konforlu, fonksiyonel, şık ayakkabılar, zaman tanımayan çanta, aksesuar ve küçük deri eşyalar ile ayakkabı bakım ürünleri yaratıyor. Halen aile şirketi olan ECCO’nun merkezi Danimarka’da ve markanın 50 milletten 19,500’den fazla çalışanı bulunuyor. ECCO ürünleri 90 ülkede, 1200 ECCO mağazası ve diğer 15,000 satış noktasında satılıyor.

Kişisel Verilerin Korunması