BIST 100 - -
MTRKS - -
DOLAR - -
GRAM ALTIN - -
Matriks Store
Piyasa
Son
Önceki Kapanış
Değişim (%)
BİST 100
-
-
-
Dolar
-
-
-
Euro
-
-
-
Gram Altın
-
-
-
Piyasa
Son
Önceki Kapanış
Değişim (%)
Altın Ons
-
-
-
Gümüş Ons
Brent Petrol
Bitcoin

- Borsa İstanbul verileri 15 dk gecikmelidir.

Borsa İstanbul (BİST) Veri Lisansları

Borsa’da canlı veri takibi yaparken hangi verilerin önemli olduğu, hangilerinin başlangıç düzeyinde hangi verilerin ise profesyonel düzeyde yatırımcılar için gerekli olduğu sıkça sorulmaktadır. Borsaya yatırım yapmaya yeni başlayan yatırımcılar için yalnızca canlı fiyat verisi yeterli olabilirken, artan tecrübe ile birlikte yatırımcılar daha detaylı piyasa verilerini takip ve analiz etmek isterler.  

Matriks kullanıcı platformlarımız olan Matriks Prime ve MatriksIQ Veri Terminalleri, Matriks Mobil IQ ve Matriks Web Trader ürünlerimiz üzerinden alacağınız lisanslar ile en detaylı borsa verilerine hızla ulaşabilir ve yatırım kararlarınızı doğru verilerle analiz ederek verebilirsiniz. 

Peki hangi lisanslarla hangi verileri takip edebilirsiniz? İşte yanıtı:  

İçerik
1) 
ME (Matriks Ürün Lisansı)
2) 
IMKBEX (Borsa İstanbul Endeksleri)
3) 
KD1 (Karma Düzey 1)
4) 
PD1+ (Pay Düzey 1 Plus)
5) 
PD2 (Pay Düzey 2)
6) 
PD2+ (Pay Düzey 2 Plus)
7) 
VD1+ (VİOP Düzey 1 Plus)
8) 
VD2 (VİOP Düzey 2)
9) 
VD2+ (VİOP Düzey 2 Plus)
10) 
AKD (Aracı Kurum Dağılımı Gün Sonu)
11) 
AKDE (Aracı Kurum Dağılımı ve Eşanlı Taraf Bilgisi)
12) 
VAKD (VİOP Aracı Kurum Dağılımı Gün Sonu)
13) 
PRM (Prime Lisansı)

 

ME (Matriks Ürün Lisansı): Borsa İstanbul veri lisanslarını kullanabilmek için gerekli olan ürün lisansıdır. Matriks ürününü kullanma hakkını verir. 

IMKBEX (Borsa İstanbul Endeksleri): Borsa İstanbul Endekslerine ait son fiyat ve hacim verilerinin canlı olarak izlenmesini sağlar. 

KD1 (Karma Düzey 1): Pay Piyasası ve VİOP sembolleri için (hisseler, varantlar, vadeli işlem sözleşmeleri ve opsiyonlar) canlı son fiyat verisi, alış ve satış fiyatı ile fiyat % değişim verileri gösterir. Hacim verisi ise 15 dakika gecikmeli olarak verilir. Ayrıca BİST 100 ve BİST 30 Endekslerinin fiyat verisini canlı olarak sağlar. 

PD1+ (Pay Düzey 1 Plus): Pay Piyasası sembolleri için 1 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini sunar. PD1+ lisansı ile sembole ait en iyi alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir. 

PD2 (Pay Düzey 2): Pay Piyasası sembolleri için 10 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini sunar. PD2 lisansı ile sembole ait en iyi 10 kademe alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir. 

PD2+ (Pay Düzey 2 Plus): Pay Piyasası sembolleri için 25 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini ve en iyi 10 alış ve satış emrini gösteren emir defterini sunar. PD2+ lisansı ile sembole ait en iyi 25 kademe alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir. 

VD1+ (VİOP Düzey 1 Plus): VİOP sembolleri için 1 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini sunar. VD1+ lisansı ile sembole ait en iyi alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir. 

VD2 (VİOP Düzey 2): VİOP sembolleri için 10 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini sunar. VD2 lisansı ile sembole ait en iyi 10 kademe alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir.

VD2+ (VİOP Düzey 2 Plus): VİOP sembolleri için 25 kademe derinlik verisi ile canlı hacim verisi bilgilerini sunar. VD2+ lisansı ile sembole ait en iyi 25 kademe alış ve satış fiyatları ile bu fiyatlarda bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi ve sembolde bekleyen toplam alış ve satış adet bilgisi de derinlik ekranında verilmektedir. Ayrıca canlı olarak gün boyunca yapılan işlemlerin fiyat ve adet bilgilerini gösteren kademe analizi verilmektedir. 

AKD (Aracı Kurum Dağılımı Gün Sonu): Pay Piyasası sembollerinde gerçekleşen işlemlere ait alıcı ve satıcı taraf bilgisini gün sonunda sunar. Ayrıca AKD (aracı kurum dağılımı) olarak bilinen kurumların aldığı, sattığı ve toplam işlem miktarlarını maliyetleri ile gösteren ekran da AKD veya AKDE lisansı ile verilmektedir. 

AKDE (Aracı Kurum Dağılımı ve Eşanlı Taraf Bilgisi): Pay Piyasasındaki sembollerde gerçekleşen işlemlere ait alıcı ve satıcı taraf bilgisini seans içerisinde eşanlı olarak sunar. Ayrıca AKD olarak bilinen kurumların aldığı, sattığı ve toplam işlem miktarlarını maliyetleri ile gösteren ekran da AKD veya AKDE lisansı ile verilmektedir. 

VAKD (VİOP Aracı Kurum Dağılımı Gün Sonu): VİOP sembollerinde gerçekleşen işlemlere ait alıcı ve satıcı taraf bilgisini gün sonunda sunar. Ayrıca AKD (aracı kurum dağılımı) olarak bilinen kurumların aldığı, sattığı ve toplam işlem miktarlarını maliyetleri ile gösteren ekran VİOP sembolleri için VAKD lisansı ile verilmektedir. 

PRM (Prime Lisansı): Matriks ürünlerindeki Prime özelliklerini kullanabilmek için gereken lisanstır. Prime özellikleri arasında, Prime Gösterge Paneli, Dedektif, Takas Grafiği, Seans İçi Analiz, Sentetik Emirler, Para Giriş Çıkış Analizi sayılabilir. 

Borsa veri lisanslarının içerikleri, ücretleri ve ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. 

Borsada Uzun Vadeli Yatırım Portföyü Nasıl Oluşturulur?

27 Mart 2024

Borsada Uzun Vadeli Yatırım Portföyü Nasıl Oluşturulur?

Borsada uzun vadeli yatırım portföyü oluştururken, genellikle dikkate alınması gereken bazı temel stratejiler vardır. İşte bu stratejilerden bazıları:

Borsada Teknik Analiz Nedir? Yatırım Yapılacak Şirketin Teknik Analizini Yapmak Neden Önemlidir?

26 Mart 2024

Borsada Teknik Analiz Nedir? Yatırım Yapılacak Şirketin Teknik Analizini Yapmak Neden Önemlidir?

Teknik analiz, geçmiş fiyat hareketlerini ve işlem hacimlerini inceleyerek gelecekteki fiyat değişimlerini tahmin etmeye yardımcı olan bir yöntemdir.